Knjige so kakor prijatelji:biti morajo dobre, a maloštevilne.

(Augustus Strindberg)

sobota, 25. september 2010

Berem - september 2010

Jill Mansell - Videz vara

Zabavni, seksi in nesramno berljivi romani za ženske vseh starosti!
»Zanesljiva uspešnica kraljice sodobnih romanc.«


Lottie ne more verjeti, da se ji dogaja kaj takega. Če si v mladosti zatreskan v neprimernega fanta, še razumeš, da starši nasprotujejo takšni zvezi. Toda Lottie je zdaj odrasla triintridesetletnica in nikoli si ni predstavljala, da bosta prav njena otroka nasprotovala romanci s Tylerjem Kleinom. Ne le da je Tyler primeren, pravi zadetek na loteriji je. Le da Nat in Ruby mislita, da je poosebljenje hudiča.

Kaj naj reva stori? Naj se dobiva samo z moškimi, ki so všeč otrokoma?

Poleg tega pa jo pesti še cel kup težav – njen neodgovorni bivši mož Mario, pa predragi šef Freddie, ki bi se spet rad srečal s starimi prijatelji, preden ga prehiti smrt, in najboljša prijateljica Cressida, ki jo očara moški v trgovini.

Medtem ko se Lottie trudi urejati njihova življenja, skoraj zapravi svojo srečo. Skoraj …

Jill Mansell je ena najboljših avtoric sodobnih romanc, ki zna s prikupnimi liki, romantičnimi zapleti in duhovitimi dialogi vedno poskrbeti za odlično zabavo.

Njeni romani so prodani v več kot treh milijonih izvodov.


Rachel Gibson - Naravnost v tarčo

Jane Alcott je novinarka, ki piše kolumno za Seattle Times in poleg tega tudi žgečkljivo kolumno za revijo za moške. Kot športna novinarka potuje s hokejsko ekipo in spozna vratarja Luca Martineauja in skoraj v trenutku se ji življenje obrne na glavo. Njun odnos je poln vzponov in padcev in počne stvari, ki jih ni počela nikoli.

Malo pokorna, malo trmasta in očitno živi dvojno življenje, ko je pripravljena odvreči siva oblačila in jih zamenjati za seksi rdečo obleko. In še vedno na skrivaj ustvarja škandalozne pustolovščine Sladke Suzi, tisto žgečkljivo kolumno za moške.

Luc spozna, da mu Jane pomeni več, kot se zdi na prvi pogled, vendar Jane mu še ni priznala, da je prav ona avtorica žgečkljivih kolumn v reviji za moške. Kdaj mu naj pove in kako, predvsem pa kaj se bo zgodilo potem? Avtorica Rachel Gibson je bila pred leti najbolje prodajana avtorica New York Timesa in USA Today.
Rachel Gibson je popularna avtorica ljubezenskih romanov, ki po mesece kraljujejo na vseh listah uspešnic po svetu. Lansko leto so bile štiri od desetih Najpopularnejših romantičnih knjig Amerike izpod njenega peresa. Njene zgodbe so napete, polne domislic in nenavadnih prevratov ter humorja. V slovenščini imamo že Nihče drug kot on, Noro privlačen in Ljubezen pod krinko.

Tudi pri nas so knjige Rachel Gibson razprodane in zelo priljubljene. Rachel je sicer nežna žena in lastnica muhastega mačka, rada pluje po jezeru Payette z možem, ne z mačkom, seveda. In piše. Za seboj ima že dober ducat uspešni, ki so prevedene v vse svetovne jezike.


Kerstin Gier - Za vsako rešitev se najde težava

Kaj bi se zgodilo, če bi vaša družina, prijatelji in znanci izvedeli, kaj si zares mislite o njih? Gerri se v najlepših letih odloči končati življenje in napiše poslovilna pisma vsem, ki jih pozna, pri tem pa ne skopari z žaljivkami. Kakšna groza, da se načrt z uspavalnimi tabletami in vodko ponesreči …

Gerrijino življenje tako čez noč postane prava norišnica, polna huronsko smešnih zapletov, ki pa ji nepričakovano prinesejo srečo in ljubezen, nad katerima je že obupala. Romani Kerstin Gier so čudežno zdravilo proti slabi volji. Ob tem romanu se bosta krohotala tako ona kot on. Preverjeno!

Joan Elizabeth Lloyd - Cena užitka

Ko se na poledeneli cesti skoraj smrtno ponesreči Erika Holland, razvpita newyorška dama, ki vodi agencijo za spremstvo Kurtizane, se zgodba vrne v preteklost, ko je bila Erika na robu preživetja, sveže ločena in v zelo slabih odnosih s hčerjo, ki se je šolala v Evropi.

Možnosti za zaslužek so bile z navadno službo pičle, in ko ji prijatelj ponudi delo spremljevalke, se Erika po temeljitem premisleku, polnem dvomov in moralnih zadržkov, odloči in tvega.

Izjemno prijetne dogodivščine z moškimi, ki po večeru druženja z inteligentno in izobraženo damo hočejo le še vroči seks in izpolnitev svojih najskrivnejših fantazij, postanejo njen vir velikega zaslužka; kmalu se osamosvoji in pritegne še nekaj drugih prijateljic, a čeprav poslovanje teče dobro, je njena vez s hčerjo vedno šibkejša in hladna. Zdaj pa Erika leži v komi in nihče več ne ve, kaj se bo zgodilo…

Vanessa Bates -Noga gor, pa bo

Knjiga je resnična zgodba avstralske scenaristke, ki je pri 35 letih spoznala, da ne bo zanosila po naravni poti. Avtorica je najprej pisala blog, kjer je izpovedovala svoje težave in nato je zgodbo zapisala tudi v knjigi.Vsi, ki se srečujejo s podobnimi problemi ali poznajo koga, ki se jim to dogaja, bodo ob tej resnični zgodbi, ki je na trenutke noro zabavna spet drugič pa nadvse presunljiva, od blizu spoznali kaj taka izkušnja dejansko pomeni. Znanstveno je dokazano, da je stres glavni krivec za večino naših težav v življenju- ta knjiga je odlična priložnost, da se mu izognemo, se česa novega naučimo in izkusimo en grenko-sladki del življenja.

Od kod pridejo dojenčki? Če se imata moški in ženska rada, se poljubita, in nato... Stvari pa niso zmeraj tako preproste, kot sta ugotovila Vanessa Bates in njen mož.

Ker jima štorklj akljub glasnemu tiktakanju biološke ure nikakor noče prinesti otroka, Vanessa veliko razmišlja o materinstvu in kaj zares pomeni postati mama.

Zgodba na duhovit in hkrati ganljiv način prikaže odnose v družini in nas popelje po dolgi in težavni poti do materinstva. Vmes pa naletimo na maškare, oblečene v ovce, pogansko poroko, in kako lahko glava ljubljene osebe diši podobno kot rižev puding. Srečamo solze žalosti in solze sreče, vse pa spremlja obilica ljubezni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar