Knjige so kakor prijatelji:biti morajo dobre, a maloštevilne.

(Augustus Strindberg)

ponedeljek, 3. avgust 2015

Berem - avgust 2015

Tiho, deklica - Suzanne Redfearn



Jillian Kane ima urejeno življenje, ki ji ga vsi zavidajo. Je uspešna arhitektka, z možem policistom in otrokoma živijo v čudoviti hiši v predmestju. Prizadeva si, da bi otroka, osemletnega Drewa in štiriletno Addie, zaščitila pred kruto resničnostjo očetove službe in zunanjim svetom. Toda v krogu družine preži večja nevarnost. 

Jillian pred vsemi skriva moževo fizično in psihično zlorabo, da bi obdržala skupaj družino. Toda ko jo Gordon namerava ločiti od njenih otrok, nima ničesar več izgubiti. 

Pripravljena je drzno ukrepati in kmalu se zave, da bo morala izdelati premeten načrt, če želi svojega moža poraziti v soočenju, ki se mu je leta izogibala.


Chris Carter - Podobe smrti 

 Mlada negovalka Melinda Wallis nekega sobotnega jutra najde svojega negovanca kruto umorjenega v postelji. Gre za nekdanjega tožilca Dereka Nicholsona. Dejanje se zdi nesmiselno, saj je Nicholson umiral za rakom in so mu bili šteti dnevi. A Roberta Hunterja iz losangeleškega oddelka za rope in umore bolj kot grozljiva Nicholsonova smrt preseneti nenavaden morilčev spominek. Prepričan je, da želi morilec s njim nekaj sporočiti policiji. A še preden odkrije kaj, najdejo novo truplo – in nov spominek. Hunter in njegov partner Garcia, ki jima tokrat priskoči na pomoč še prikupna in nadvse pametna preiskovalka Alice Beaumont, skušajo razvozlati pomen spominkov, doumeti morilčev um in ga ujeti, še preden … Odličen triler izpod peresa Chrisa Carterja, nekdanjega kriminalističnega psihologa in avtorja knjižnih uspešnic Morilec s križem, Krvnik in Nočni zalezovalec.



 Elizabeth Haynes - V najtemnejšem kotu 

 Popoln moški spremeni njeno življenje v popolno katastrofo. Roman V najtemnejšem kotu je napeto, srhljivo in pretresljivo branje, ki ga ne boste mogli odložiti. Ko mlada Catherine sreča Leeja, ji spodnese tla pod nogami. Zdi se skoraj preveč popoln. Te priložnosti ne sme zamuditi. Toda za očarljivo masko se skriva nekaj povsem drugega. Štiri leta pozneje se Catherine bojuje z demoni in hudo preganjavico. In ravno ko se zdi, da ji gre na bolje, nepričakovan telefonski klic znova obrne vse na glavo. »Prepustite se temu obsesivnemu trilerju.« - Karin Slaughter »Napeto, pretresljivo branje, ki ga ne moremo odložiti. Izvrsten prvenec.« - S. J. Watson

Ni komentarjev:

Objavite komentar